Jenni Markkanen MORAALINEN TAIDE

 

12273625_10206564578007637_5544846962261690285_o

Näyttely ja tapahtuma taiteen ammattilaisille ja
opiskelijoille

24.-28.11.2015

Näyttely avoinna ke-la klo 11-18

Jenni Markkanen on määritellyt vuonna 2015 työlleen Moraalisen taiteen periaatteen, jonka tarkoitus – sen julistuksen mukaisesti – on paljastaa radikaalin hyvyyden voima ainoana perusteltuna taiteellisen toiminnan tarkoituksena. Asematilaan ripustettu viikonkestoinen näyttely esittää Jenni Markkasen vuonna 2015 tekemää Moraalisen taiteen työtä, joka tulee päättymään tähän näyttelyyn.

Moraalinen taide on väliaikainen taide, koska se on taidetta puhdistava taide. Näyttelyn aikana Asematilassa järjestetään taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja ja keskustelutilaisuuksia, sekä arvioidaan annettu moraali: Moraalisen taiteen viimeisenä esityksenä Jenni Markkanen esittää Taiteilijan moraalin, joka arvioidaan moraalinarviointitilaisuudessa.

Ohjelma

Ti 24.11
klo 17-19 Avajaiset

Ke 25.11
klo 14.00 Saara Hannus: Taiteilija-kuraattorisuhteen etiikka
Saara Hannus pohtii puheenvuorossaan kuratoinnin etiikkaa sekä
taiteilijan ja kuraattorin suhdetta keväällä 2015 toteuttamansa Mä
haluan sut -näyttelyn pohjalta

To 26.11
klo 14.00 Olemisen vartijat: Maailman moraali ja moraalittomuus
Olemisen vartijoiden puheenvuoro käsittelee nykyisestä
maailmantilanteesta vastuussa olevia sekä vastuuttomia voimia, jotka on
otettava huomioon, kun käsitellään taiteilijan moraalia.

Pe 27.11
klo 14.00 Jenni Markkanen: Taiteilijan moraali – Moraalin esittely ja
arviointi
Jenni Markkanen esittelee moraalisen taiteen viimeisen esityksen,
taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille annetun Taiteilijan moraalin.
Taiteilijan moraali on saatavilla näyttelyssä ja jokainen on tervetullut
osallistumaan sen arviointiin.

klo 16.00 Lauri Luhta: Soitto marraskuulle 2015
Ääniesityksen kesto 20 minuuttia

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tapahtuman kieli on Suomi.

Jenni Markkanen – Moral art

Exhibition and event for professional artists and students of art

November 24 – 28, 2015

In 2015, Jenni Markkanen has defined the principle of moral art for her work, whose purpose – according to its proclamation – is to reveal the power of radical good as the only justifiable purpose of artistic activity. The work exhibited at the one-week exhibition at Asematila presents Jenni Markkanen’s 2015 work of Moral art that will be concluded with this exhibition.

Moral art is temporary art, because it is art-purifying art. In context of the exhibition at Asematila there will be speeches, presentations and discussions by different contributors aimed at professionals and students, and the morale presented is evaluated: as the last performance of Moral Art, Jenni Markkanen performs Artist’s Morale, which is evaluated at the final moral assessment discussion.

The event’s program and its participants will be annouced later in November sometime before the exhibition.

Exhibition open Wed-Sat 11am – 6pm