skip to Main Content
Kulttuurin Kaleidoskooppi: Näyttely Rautatieasemalla Avattu

Kulttuurin kaleidoskooppi: Näyttely rautatieasemalla avattu

Yksi merkittävimmistä luonnonkauniille taiteelle omistetuista maailman manifestaatioista, tämän 14. vuosituhannen voittajan ”Tämä rakennus todella puhuu” -esitys, liittyy ”Swiss Style Now” -näyttelyyn, joka avattiin rautatieaseman salissa 17. syyskuuta.Tässä Filip Jovanovskin esityksessä, joka käsittelee ensin Skopjen rautatieaseman ongelmaa ja sitten yleisesti julkisten tilojen ongelmaa, esitetään kahdeksan esitystä 22. – 24. Syyskuuta. Se toteutetaan yhteistyössä Novi Sad 2021 – Euroopan kulttuuripääkaupunki -yhtiön ja Bitefin kanssa. Rautatieasema muutettiin siten suunnittelupaviljongiksi kulttuurin kaleidoskoopin puitteissa.

 

’Sveitsiläinen tyyli tosiasiallisesti määräsi sen, mikä on nykyaikaista ja nykyaikaista graafisessa suunnittelussa. Se ilmestyi satoja vuosia sitten, ja 50-60-luvulla se on saavuttanut todellisen muodon, jonka tunnustamme tänään. Se on viettelevä, koska sillä on tuo rakenne, että verkot, typografinen ruudukko, jossa voit ensimmäistä kertaa historiassa järjestää julisteen, katalogin tai kirjan graafiset elementit esteettisen harkintasi mukaan näkymättömään ruudukkoon, mutta idealla siitä, että se on puolueetonta, puhdasta, selkeää, tunnistettavaa ja viestinnällistä ilman edelliselle aikakaudelle ominaisia ​​koriste-elementtejä ”, kertoi avajaisissa yksi tunnetuimmista graafisista suunnittelijoista Slavimir Stojanović Futro.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä ’Novi Sad 2021 – Euroopan kulttuuripääkaupunki’ ja luovaa mediaa käsittelevän PDP-konferenssin kanssa. Se on avoinna Svilaran kulttuuriasemalla 15. lokakuuta saakka.
”Mielestäni Novi Sadille on suuri etuoikeus järjestää tällainen näyttely. Asetus on todella vaikuttava ja siinä on yli 320 näyttelyä. On olemassa lukuisia julisteita, kirjoja, lehtiä, lentolehtisiä ja niin edelleen. Vielä tärkeämpää on mistä kaikki tulee. Itse asiassa Sveitsi on yksi johtavista maista suunnittelun ja visuaalisen viestinnän suhteen yleensä ”, korosti PDP-konferenssin johtaja Dajana Vujaklija.

 

Näyttelyn kirjoittajat ovat Neo Neo -studio, Erich Brechbühl, Noël Leu ja Alexander Tochilovsky sveitsistä. Kulttuurin kaleidoskooppi on marraskuun 2021 – Euroopan kulttuuripääkaupunki -hankkeen ohjelmakaari, joka muuttaa Novi Sadista kohtauskaupungiksi yli 80 paikkakunnalla 24.-30. Elokuuta. Osa ”Kulttuurin kaleidoskooppia” on katumuusikkojen festivaaleja – Gradić Fest, Piano City, kamarimusiikkifestivaali jne. Se yhdistää tiloja ja ohjelmia sekä näyttelijöitä itse: ”Kaleidoskooppi” tarjoaa ainutlaatuisen kuvan monimuotoisuudesta Novi Sadin taiteiden kautta kulttuurilaitosten, ei-instituutioiden, taiteilijoiden ja kansalaisten kanssa. Yli 400 ohjelmalla jokaisella on mahdollisuus suunnitella oma kulttuurin kaleidoskooppi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top